Tävlingsryttare

Varmt välkommen som tävlingsryttare för Rappestad Ridklubb. Vi är jätteglada att du valt att tävla för RRK och hoppas att du kommer att trivas med oss.

Vårt erbjudande

Som tävlingsryttare i RRK erbjuder vi, förutom en fin stämning och en god gemenskap, följande;

• Rabatterade anmälningsavgifter (50%) till samtliga hemmatävlingar som arrangeras av RRK. Vi arrangerar årligen tävlingar i både hoppning och dressyr för ponnyer respektive storhäst.
  • Möjlighet att tävla i lag för klubben där klubben står för anmälningsavgiften. Vårt mål är att ha ett lag (eller flera) i samtliga divisioner i både hoppning och dressyr.
    Vid behov och efter önskemål anordnas gemensamma lagträningar för klubbens tränare.
  • Möjlighet att boka/hyra utebanan till en kostnad av 100kr/timme, gäller dock ej öppen bana som kostar 150kr/timme för medlem och sker när öppen bana anordnas. Håll utkik på face-book när det sker. Hyra av bana bokas via Lotta el Sanna.
  • Alla som rider i lag för klubben erbjuds subventionerade förmåner som kan variera varje år. Nästa år dvs 2022 har vi valt att erbjuda subventionerade klubbschabrak till alla lagdeltagare. Har ett lag andra önskemål om särskilda bidrag tex till sociala aktiviteter eller träning så är vi alltid öppna för förslag.
  • Rabatterade priser på aktiviteter som anordnas av klubben tex clinics. Vi har pga Corona tyvärr fått ställa in dessa 2020 och våren 2021. Vi hoppas här att komma igång igen om det tillåts 2022.
  • Olycksfallsförsäkring via Svenska Ridsportförbundet.

I gengäld önskar vi av dig:

• Att du i alla situationer (både träning och tävling) agerar i enlighet med gott horsemanship. Alltid hästens välmående i första hand!
  • Att du agerar sportsligt och kamratligt gentemot dina klubbkamrater och andra medtävlande.
  • Att du hjälper till som funktionär på minst två av klubbens tävlingsdagar under ett år (totalt 10 timmar). Arbetar du mer än 10 timmarna har vi ett bonussystem där du får ytterligare rabatter på clinics, kurser och andra aktiviteter som vi anordnar. När du arbetar som funktionär ingår alltid fika. Arbetar du heldag ingår även lunch.
  • Du har naturligtvis möjlighet att önska vilka tävlingar du kan hjälpa till på.
  • För de tävlingsryttare som är under 15 år är det målsmans ansvar att vara funktionär (gärna tillsammans med ditt barn).

Tävlingar 2021

I år anordnar vi tre tävlingar, två i dressyr och en i hoppning.

1-2 maj, 2* och 3* Dressyrtävling ridhäst, enbart för yrkesverksamma ryttare.
31 juli-1 augusti, 1*, 2* och 3* Hopptävling för ponny och ridhäst.
19 September 1*, 2* och 3* Dressyrtävling för ponny.

Förutom dessa tillkom två extra kvällstävlingar i juni dressyr ponny resp. ridhäst beroende på att det saknades kvalmöjligheter för olika klasser.

Som ideell förening är vi beroende av att tillsammans med er anordna egna tävlingar. Våra tävlingar är en förutsättning för att vi ska kunna ha ovanstående förmåner och det är därför av största vikt att alla hjälps åt. Ju fler som hjälps åt ju mer inkomster som kommer dig som medlem till nytta. På en tävlingsdag finns det olika funktionärssysslor. Du har såklart möjlighet att önska arbetsuppgifter och vi försöker alltid se till att du får hjälp och handledning om du är ny som funktionär.

Har du några frågor angående arbetet som funktionär maila oss gärna på tavling@rappestadridklubb.se

Vi lägger alltid upp kommande tävling och funktionärsuppdrag i Facebookgruppen RRK-Tävling/Funktionärer där du också kan anmäla ditt intresse, ställa frågor och se vilka tider som gäller mm. Det är bra om du ansöker om medlemskap i den gruppen.

Kanske känner du lite extra för något område som tex att fixa ett fint fikabord/cafeteria eller fina priser/sponsorer? Säg gärna till vi är glada för alla engagerade medhjälpare.

Vi ser fram emot ett roligt och spännande tävlingsår tillsammans!!