Tävlingsryttare


Varmt välkommen som tävlingsryttare för Rappestad Ridklubb. Vi är jätteglada att du valt att tävla för RRK och hoppas att du kommer att trivas med oss.

Vårt erbjudande

Som tävlingsryttare i RRK erbjuder vi, förutom en fin stämning och en god gemenskap, följande;

 • Rabatterade anmälningsavgifter till samtliga hemmatävlingar som arrangeras av RRK. Vi arrangerar årligen tävlingar i både hoppning, dressyr och körning för ponnyer respektive storhäst.
 • Möjlighet att tävla i lag för klubben där klubben står för anmälningsavgiften. Vårt mål är att ha ett lag (eller flera) i samtliga divisioner i både hoppning och dressyr.
  Vid behov och efter önskemål anordnas gemensamma lagträningar för klubbens tränare.
 • Rabatterade priser på aktiviteter som anordnas av klubben tex clinics och kurser.
 • Olycksfallsförsäkring via Svenska Ridsportförbundet.

I gengäld önskar vi av dig:

 • Att du i alla situationer (både träning och tävling) agerar i enlighet med gott horsemanship. Alltid hästens välmående i första hand!
 • Att du agerar sportsligt och kamratligt gentemot dina klubbkamrater och andra medtävlande.
 • Att du hjälper till som funktionär på minst två av klubbens tävlingsdagar under ett år (totalt 10 timmar). Arbetar du mer än 10 timmarna har vi ett bonussystem där du får ytterligare rabatter på clinics, kurser och andra aktiviteter som vi anordnar. När du arbetar som funktionär ingår alltid fika. Arbetar du heldag ingår även lunch.
 • Du har naturligtvis möjlighet att önska vilka tävlingar du kan hjälpa till på.
 • För de tävlingsryttare som är under 15 år är det målsmans ansvar att vara funktionär (gärna tillsammans med ditt barn).

Tävlingar 2021

I år anordnar vi tre tävlingar, två i dressyr och en i hoppning.

1-2 maj, 2* och 3* Dressyrtävling ridhäst, enbart för yrkesverksamma ryttare.
31 juli-1 augusti, 1*, 2* och 3* Hopptävling för ponny och ridhäst.
September (en dag, datum ej klart) 1*, 2* och 3* Dressyrtävling för ponny.

Som ideell förening är vi beroende av att tillsammans med er anordna egna tävlingar. Våra tävlingar är en förutsättning för att vi ska kunna ha ovanstående förmåner och det är därför av största vikt att alla hjälps åt. Ju fler som hjälps åt ju mer inkomster som kommer dig som medlem till nytta. På en tävlingsdag finns det olika funktionärssysslor. Du har såklart möjlighet att önska arbetsuppgifter och vi försöker alltid se till att du får hjälp och handledning om du är ny som funktionär.

Har du några frågor angående arbetet som funktionär maila oss gärna på tavling@rappestadridklubb.se

Vi lägger alltid upp kommande tävling och funktionärsuppdrag i Facebookgruppen RRK-Tävling/Funktionärer där du också kan anmäla ditt intresse, ställa frågor och se vilka tider som gäller mm. Det är bra om du ansöker om medlemskap i den gruppen.

Vi ser fram emot ett roligt och spännande tävlingsår tillsammans!!